Zapečeni krompir

Prženi, kuvani, restovani - standardne su varijante priloga od krompira. A da li ste probali zapečeni? Uz njega vam treba samo salata.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
430 kcal po porciji
Rating: 5
1 korisnik je pripremio ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
krompir, beli luk, jaje, krem sir, pavlaka, sir
Tip recepta:

Sastojci

800 g krompira
1 čen belog luka
2 jaja
125 g krem sira
125 g kisele pavlake
so, biber
rendani muskatni oraščić
150 g narenadanog kačkavalja

Priprema

1. Krompir oprati, kuvati 25 minuta i oljuštiti. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

2. Beli luk preseći na pola, pa onda njime dobro natrljati dno i ivice odgovarajuće vatrostalne posude. Premazati maslacem i poređati krompir koji ste prethodno isekli na deblje kolutove.

3. Razdvojiti žumanca i belanca. Žumanca razmutiti sa sirom, pavlakom i kačkavaljem. Posoliti, pobiberiti i za-
činiti muskatnim oraščićem. Umutiti belance i pažljivo ga umešati u pripremljenu masu. Rasporediti preko
krompira i zapeći oko 10 minuta. Ukrasiti peršunom.

Aktuelno