Torta sa kivijem i pomorandžama

Ova egzotična poslastica odvešće vas u tople južne krajeve...
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
20 parčadi
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
320 kcal po parčetu
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
puter, jaja, brašno, krem sir, želatin, slatka pavlaka, kivi, pomorandža
Tip recepta:

Sastojci

Za testo:
125 g putera
100 g šećera
kašika cedevite
4 jajeta
250 g brašna
2 kašičice praška za pecivo

Za fil:
250 g krem sira
155 g šećera
kesica vanilin šećera
kesica želatina
400 ml slatke pavlake
9 kivija
1 pomorandža
1 kesica želatina

Priprema

1. Zagrejati na 180 stepeni. Umutiti maslac uz dodatak šećera i cedevite. Umešati jaja, jedno po jedno. Dodati brašno i prašak za pecivo i umešati.

2. Nauljiti pleh (30 x 40 cm) sipati testo. Peći 25 minuta.

3. Pomešati sir, 125 g šećera i vanilin šećer. Pripremiti želatin prema uputstvu s pakovanja. Staviti  želatin na hladno mesto da stoji oko 15 minuta. Čvrsto umutiti slatku pavlaku i dodati želatinu iz frižidera u trenutku kad počne da se steže. Umešati sir. Premazati kremom gotovo testo.

4. Oljuštiti kivi i iseći na kolutove. Prokuvati malo vode sa 30 g šećera i blanširati kivi. Poređati kolutove kivija po kolaču. Oljuštiti pomorandžu, filetirati je i iseći na komadiće. Poređati komadiće pomorandže naizmenično sa kolutovima kivija. Pripremiti želatin za tortu i preliti voće.

Aktuelno