Teletina sa barenim krompirom

Uz pohovano meso odlično ide bareni krompir, jer je laganiji od prženog ili pečenog...
Vreme pripreme: 
srednje
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
teletina, krompir, jaja, brašno
Tip recepta:

Sastojci

750 g krompira
so, biber, aleva paprika
maslinovo ulje
1 kg telećih šnicli
2 jaja
aleva paprika
prezle
75 g brašna
1 glavica zelene salate
limun

Priprema

1. Kuvati krompir 25 minuta u ljusci, oljuštiti ga, iseći na kolutove i začiniti sa malo maslinovog ulja i aleve paprike.

2. Izlupati šnicle. Razmutiti jaja, so, biber i alevu papriku. Uvaljati šnicle u brašno, jaja i prezle i ispržiti ih na maslinovom ulju.

3. Oprati salatu i začiniti je maslinovim uljem, solju i balzamiko sirćetom. Servirati meso, krompir, salatu i kolutove limunova.

Aktuelno