Sufle od čokolade

Ukoliko niste do sada nabavili posudice za sufle, požurite. Nećete se pokajati!
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, šećer, puter, badem, čokolada
Tip recepta:

Priprema

1. Vatrostalne činijice za sufle namazati puterom i posuti šećerom. Čokoladu rastopiti na pari. Belanca odvojiti od žumanaca.

2. Belanca umutiti u čvrst sneg. Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati jedno po jedno žumance, a potom lagano mlevene bademe i rastopljenu čokoladu. Na kraju umešati umućena belanca.

3. Smesu razliti u činijice (ne do vrha već malo više od polovine). Peći na 170 °C oko 35 minuta. Kada je sufle gotov posuti  prah šećerom i ukrasiti krupno rendanom čokoladom.

Aktuelno