Srneći gulaš

Još jedno jelo za ljubitelje divljači ili za one koji bi da probaju nešto novo.
Vreme pripreme: 
dugo
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
320 kcal po porciji
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
srnetina, slanina, celer, paradajz pire, crno vino, majčina dušica, ruzmarin, lovor, pasta
Tip recepta:

Sastojci

500 g srnetine
50 g dimljene slanine
2 glavice luka
1 koren celera
2 kašike ulja
2 kašike paradajz pirea
100 ml crnog vina
začin od suvog povrća
list lovora
po grančica ruzmarina i majčine dušice
so, biber
šećer
500 g paste (po izboru)

Priprema

1. Iseckati meso na kocke, a slaninu na sitne komade.  Iseckati i luk i celer.

2. Propržiti meso na jako zagrejanom ulju i izvaditi ga. Ubaciti slaninu, luk i celer i propržiti. Umešati paradajz pire, propržiti i zaliti vinom i 200 ml vode. Vratiti meso, dodati lovor i začinsko bilje. Posoliti, pobiberitii dodati malo šećera i začina od suvog povrća. Krčkati 90 minuta, uz povremeno dolivanje vode.

3. Skuvati testeninu  kao prilog.

Aktuelno