Pita od bundeve

Ukoliko želite da bude drugačija, dodajte suvo grožđe ili lomljene orahe...
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
kore za pitu, bundeva, šećer, cimet
Tip recepta:

Sastojci

500g kora za gibanicu
500g bundeve
100g šećera
malo cimeta

Priprema

1. Bundevu krupno narendati pošećeriti i dodati cimet. Dobro promešati da se sve sjedini.

2. Uzimat po dve-tri kore, pa svaku poprskati uljem. Na treću ili četvrtu (po želji) staviti  nadev od bundeve. Ponovljati postupak dok se ne utroše sve kore.

3. Peći na umerenoj vatri dok ne porumeni.

4. Kad se prohladi, posuti prah šećerom.

Aktuelno