Pečena pastrmka

Sveža pastrmka odlična je sa roštilja, ali uz dobar recept i iz rerne je još bolja!
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
390 kcal po porciji
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
pastrmka, žalfija, peršun, beli luk, belo vino, limun

Sastojci

4 pastrmke od po 300-400 gr
3 lista žalfije
peršun
2 čen belog luka
3/4 šolje suvog belog vina
1 1/2 limun
6 supene kašike ulja
so i biber

Priprema

1. Očistiti i oprati pastrmku. Pripremiti marinadu na sledeći način: u činiji izmešati iseckanu žalfiju, peršun, beli luk, ulje, limunov sok, vino, so i biber. Dobro izmešati.

2. Premazati marinadom pastrmku (i spolja i iznutra), pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kako pastrmka ne bi bila suva, treba je često prelivati tečnošću koju je riba ispustila tokom pečenja.

3.  Servirati ukrašenu kolutovima limuna i zelenom salatom. Služiti uz krompir salatu ili barenu blitvu sa krompirom.

Aktuelno