Paradajz čorba

Odlično ide uz fokaću ili kao predjelo specijalitetima italijanske kuhinje.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
180 kcal po porciji
Rating: 4.66667
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
paradajz, brašno, bosiljak, maslinovo ulje
Tip recepta:

Sastojci

1 l kuvanog paradajza
1 kašika brašna
1 kašičica šećera
1 grančica svežeg bosiljka (ili 1 kašika suvog)
so
biber
2 kašike maslinovog ulja

Priprema

1. Na ulju propržiti kašiku brašna da porumeni. Dodati kuvani paradajz. Kada prokuva dodati so, šećer, biber, bosiljak.

2. Kuvati oko 15 minuta. Po ukusu može se dodati pirinač ili testenina, ali nije obavezno. Servirati ukrašeno nekim svežim začinskim biljem (bosiljkom ili rukolom).

Odlično ide uz fokaću ili kao predjelo specijalitetima italijanske kuhinje.

Pogledajte recept: Fokaća sa maslinama i lukom

Aktuelno