Fokaća sa maslinama i lukom

Odlično predjelo, a može i kao lagano posluženje kada imate goste.
Vreme pripreme: 
dugo
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
380 kcal po porciji
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
brašno, kvasac, šećer, so, maslinovo ulje, beli luk, crni luk, ruzmarin, masline

Sastojci

Za testo:
500 g belog brašna
kockica svežeg kvasca (ili kesica suvog)
325 ml vode
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
4 kašike maslinovog ulja

Za nadev:
4 čena belog luka
1 manja glavica luka
suvi ruzmarin
5 kašika maslinovog ulja
krupna morska so
10 crnih maslina bez koštice

Priprema

1. Uzeti pola čaše od pripremljene vode i zagrejati, pa razmutiti kvasac. U posudu za mešenje sipati brašno, dodati šećer, so, kvasac, ostatak vode i ulje. Umesiti varjačom testo i ostaviti ga da naraste oko 45 minuta na toplom.

2. Na pleh staviti papir za pečenje. Istresti testo na pleh, namašćenim rukama ga razvući i ostaviti da raste još 20 minuta.

3. Za to vreme naseckati masline i iseći luk na kriške. Izgnječiti beli luk, dodati ga u činijicu sa maslnovim uljem i u to dodati i ruzmarin.

4. U testo utisnuti masline i luk, a onda sve premazati smesom od ulja, belog luka i ruzmarina. Poprskati krupnom morskom solju.
 
5. Staviti u zagrejanu rernu i peći 15 do 20 minuta na 210 stepeni.

Pročitajte tekst: Italijanska kuhinja

Komentari

Odlican recept,ukucani a gosti smazali su za tren cak sam i ja iznenadjena jer nisam vesta kada je testo u pitanju,uspelo mi je italijansko vece u potpunosti,hvala

Dodaj novi komentar

Komentari

Odlican recept,ukucani a gosti smazali su za tren cak sam i ja iznenadjena jer nisam vesta kada je testo u pitanju,uspelo mi je italijansko vece u potpunosti,hvala

Aktuelno