Bečka šnicla

Napravite po originalnom receptu specijalitet austrijske prestonice .
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
4
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
490 kcal po porciji
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
teleće meso, jaja, brašno, prezle, limun, peršun
Tip recepta:

Sastojci

4 velike teleće šnicle
6 kašike ulja
2 jajeta
so, biber
2 kašike brašna
100 g prezli
4 kriške limuna
1/2 veze peršuna

Priprema

1. Šnicle blago izlupati tučkom za meso. Razmutiti jaja, posoliti i pobiberiti. Šnicle uvaljati u brašno, umočiti u jaje i zatim uvaljati u prezle. Pažljivo otresti višak prezli.

2. Pržiti šnicle u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene.

3. Izvaditi šnicle na salvetu, da bi se ocedile od viška ulja. Servirati ukrašene limunom. Uz bečke šnicle, koje se jedu dok su vruće, idu prženi krompiri ili krompir salata, po želji.

SUPERSAVET:
Da bi bečka šnicla dobilo karakterističan talasasti oblik, valja je povremeno prelivati uljem u kom se prži.

Aktuelno