Bataci u kari sosu

Može ljuto a i ne mora, a ako se doda kokosovo mleko dobija se egzotičan ukus koji podseća na sunčani jug Indije.
Vreme pripreme: 
kratko
Porcije: 
6
Težina pripreme: 
lako
Kalorije: 
420 kcal po porciji
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
bataci, crni luk, beli luk, kari, soja sos, neutralna pavlaka
Tip recepta:

Sastojci

2 glavice luka
3 čena belog luka
12 manjih pilećih bataka
so, crveni biber u zrnu
3 kašike ulja
2 kašičice karija
2 kašike soja sosa
400 ml vode
50 g neutralne pavlake
za one koji vole ljuto čili i ljuta papričica za dekoraciju

Priprema

1. Oljuštiti i sitno iseckati crni i beli luk.

2. Meso oprati, posušiti, posoliti i pobiberiti. Zagrejati ulje u velikom tiganju i ispržiti meso sa svih strana, da bude hrskavo. Izvaditi meso, pa u masnoći propržiti crni i beli luk. Dodati kari i soja sos. Naliti vodu i kad provri ostaviti da krčka u poklopljenom sudu oko 25 minuta.

3. U sos umešati slatku pavlaku i servirati meso preliveno sosom. Ukrasiti po želji. Za one koji vole ljuto ukrasiti ljutom papričicom.

SUPERSAVET:
Sos će biti još ukusniji ako mu na kraju dodate i malo kokosovog mleka koje ste sami pripremili na sledeći način: prokuvajte četvrtinu šolje kokosovog brašna u četvrtini šolje vode i ostavite da odstoji. Procedite i tečnost dolijte u sos. To će jelu dati egzotičan ukus koji podseća na sunčani jug Indije.

Aktuelno